Чоловіка, якому пересадили серце свині, не всі вважають гідним продовження життя

Злочин стався у квітні 1988 року через ревнощі Девіда Беннета до його дружини

У Сполучених Штатах Америки чоловік, якому вперше пересадили серце свині, виявився раніше засудженим за напад із холодною зброєю. Родичі жертви назвали 57-річного Девіда Беннета негідним пацієнтом для проведення такої новаторської операції. Про це повідомляє ВВС. Злочин стався у квітні 1988 через ревнощі Девіда Беннета до його дружини. Він ударив ножем 22-річного чоловіка у спину, на колінах якого сиділа жінка. В результаті постраждалий залишився паралізованим на все життя та помер у 2007 році. За кілька ударів ножем та носіння холодної зброї Беннета засудили до 10 років ув'язнення.

"Мій брат страждав 19 років, і страждала вся моя сім'я", - сказала сестра пораненого Едварда Шумахера Леслі Шумахер Дауні.

Вона додала, що з їхньою сім'єю не пов'язувалися щодо угоди. Сестра загиблого вважає, що Беннет не вартий такої операції, а отримати всю похвалу мають лікарі.

"Вони зображують Беннета як героя та піонера, але він не уявляє нічого подібного… Я думаю, що лікарі, які робили операцію, мають отримати всю похвалу за те, що вони зробили, а не містер Беннет", - сказала жінка.

Чиновники з Медичного центру Університету Меріленду заявили, що пацієнт не втрачає права на лікування та операції за минулі злочини. За їхніми словами, вибіркове лікування порушувало б етичні та моральні цінності, що лежать в основі зобов'язань лікарів та осіб, які доглядають за ними, перед усіма пацієнтами.

"Це урочистий обов'язок будь-якої лікарні або організації охорони здоров'я надавати рятівну допомогу кожному пацієнту, який входить через їхні двері, виходячи з його медичних потреб", - сказали фахівці американського видання The New York Times.

Нагадаємо, у США лікарям Медичного центру Університету Меріленду вперше вдалося успішно провести операцію з пересадки людині серця генетично модифікованої свині. Медики пішли на такий крок, рятуючи від смерті чоловіка, який мав тяжке захворювання серця. Наразі минуло вже більше трьох днів з моменту пересадки серця. Стан здоров'я пацієнта стабільний. Тому можна сказати, що експериментальна операція пройшла задовільно. Але самі лікарі поки що з обережністю говорять про проведений експеримент, адже про його успішність можна буде говорити лише коли мине достатньо часу і з'явиться впевненість, що не буде відторгнення.