Головна Новини Світ США Чи чекати Америці другого 11 вересня: Вашингтону погрожують терактом
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи чекати Америці другого 11 вересня: Вашингтону погрожують терактом

Терористичні погрози пролунали в США у річницю загибелі іранського генерала Сулеймані

6 січня 2021, 13:55
Поділіться публікацією:








Для диспетчерів повітряного руху Нью-Йорка Новий 2021 рік почався не надто вдало — із погрози вчинити теракт. Як інформує CBS News, невідомі повідомили про намір направити літак на будівлю Капітолію, де засідає Конгрес США.

Чи чекати Америці другого 11 вересня: Вашингтону погрожують терактом

Терористи погрожують розбити літак об Капітолій. Фото: firetrip.me

"Ми летимо літаком на Капітолій у середу (6 січня — ред.). Сулеймані буде відомщений", — так дослівно звучить повідомлення, надіслане американським диспетчерам.

Мова йде про іранського генерала Касема Сулеймані, що загинув на початку 2020 року під час удару американського безпілотника. Особу генерала вдалося ідентифікувати лише за каблучкою, яку той постійно носив на пальці. Деякі джерела переконують: атака на іранця була здійснена за наказом тодішнього президента Дональда Трампа.

Чи чекати Америці другого 11 вересня: Вашингтону погрожують терактом - фото 2

Варто зазначити, що американці отримали погрозу у річницю смерті Сулеймані. Існує версія, що теракт може бути запланований на час, коли в Конгресі планують підрахувати остаточні результати Виборчої колегії.

Між тим, ще із вівторка всі авіаційні диспетчери США переведені у режим надзвичайної ситуації. Працівникам слід ще уважніше слідкувати за повітряним просторо країни. У разі виявлення будь-якої загрози чи літака, що відхилився від траєкторії, диспетчери мають негайно повідомити відповідні служби.

Цікаво, що Федеральне Бюро Розслідувань (ФБР) не коментує ситуацію напряму. Утім представники відомства стверджують, що всі можливі загрози насильства суспільній безпеці сприймаються і розглядаються дуже серйозно.

Для довідки. Касема Сулеймані підозрюють у співробітництві із Росією. Зокрема, вважається, що саме генералу вдалося переконати російське військове керівництво розпочати повномасштабну війну в Сирії. Сулеймані був внесений до санкційного списку осіб ООН (2007) та США (2018).

А напередодні Нового року одразу два теракти сталися у Ємені. Як повідомляли "Коментарі", у результаті атаки загинуло 13 осіб.

Також на порталі можна дізнатися, який же вирок отримав українець, який у 2020 році захопив автобус із заручниками у Луцьку.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини