Директор ЦРУ зробив прогноз щодо війни в Україні: чому головний розвідник США каже про важкий рік

Путін може знову зайнятися брязканням ядерною зброєю

Рік 2024 за очікуваннями буде важким на фронті. Це, як випробування на витривалість. Цю думку очільник ЦРУ Вільям Бернс озвучив в колонці для Foreign Affairs. Він стверджує, що ключ до успіху цього часу випробувань полягає в продовженні західної допомоги Україні.

"Цей рік, ймовірно, буде важким на полі бою в Україні, випробуванням на витривалість, наслідки якого вийдуть далеко за межі героїчної боротьби країни за збереження своєї свободи та незалежності", - стверджує директор ЦРУ.

Далі він зазначив, що, як думає російський диктатор Володимир Путін, час грає на його боці та поновлює оборонне виробництво Росії , утримуючи найважливіші компоненти з Китаю та озброєння та боєприпаси із Північної Кореї та Ірану.

На думку директора ЦРУ, завдання України тепер в тому, щоб "зруйнувати зарозумілість Путіна та продемонструвати високу ціну продовження конфлікту для Росії". Це має відбуватись не тільки шляхом прогресу на фронті, а й методом завдання глибоких ударів по тилах та в акваторії Чорного моря.

"У цій ситуації Путін може знову зайнятися брязканням ядерною зброєю, і було б безглуздо повністю ігнорувати ризики ескалації. Але було б так само безглуздо бути зайво заляканими ними", — підкреслює очільник ЦРУ.

За його словами, ключ до перемоги – це підтримка та фінансування України Заходом.

"Ключ до успіху полягає у збереженні західної допомоги Україні. Це відносно скромна інвестиція, що становить менше ніж 5% оборонного бюджету США, що приносить значну геополітичну віддачу для Штатів і значну віддачу для американської промисловості", — підсумовує Бернс.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що у США розповіли, хто активно грає на стороні РФ у Європі