Головна Новини Світ США Дональду Трампу оголосили імпічмент
commentss НОВИНИ Всі новини

Дональду Трампу оголосили імпічмент

Конгрес США затвердив статті імпічменту президента - підбурювання до заколоту

13 січня 2021, 23:45
Поділіться публікацією:

Нижня палата Конгресу США — Палата представників голосами прийняла рішення про імпічмент президента Дональда Трампа. Для імпічменту глави держави необхідно було просте більшість із загального числа в 433 представників з правом голосу, і вони у демократів знайшлися.

Дональду Трампу оголосили імпічмент

Дональд Трамп. Фото: gageskidmore

Кількість голосів, зарахованих за імпічмент, достроково перевищив 218 голосів, достатніх для прийняття рішення. Для прийняття рішення вистачило б голосів конгресменів-демократів, однак імпічмент підтримали також не менше 10 однопартійців Трампа, представників Республіканської партії.

Палата обговорювала одну статтю про імпічмент, яка офіційно звинуватила Трампа в підбурюванні до повстання.

"Ми знаємо, що президент Сполучених Штатів підбурював до цього повстання, до цього збройного повстання проти нашої країни. Він повинен піти. Він є явною і реальною небезпекою для нації, яку ми всі любимо", — заявила спікер Палати представників від Демократичної партії Ненсі Пелосі .

Незважаючи на те, що повноваження Трампа закінчуються через тиждень, 20 січня, будучи відстороненим від влади, він більше ніколи не зможе брати участь в президентських виборах.

Дональд Трамп став єдиним президентом в історії США, якому Палата представників двічі за термін оголошувала імпічмент. Однак, в минулий раз Сенат не підтримав Палату представників.

Нагадаємо, г лава овального кабінету Дональд Трамп закликав жителів своєї країни не вдаватися до насильства. Він закликав американців допомогти знизити напруженість і забезпечити спокій в країні. минулого тижня акція протесту прихильників 45-го президента США Дональда Трампа переросла в безлади і прорив в Капітолій . Під час заворушень правоохоронці виявили дві саморобні бомби, одну з них — поблизу офісу Республіканської партії.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини