Джонсон запропонував 4 плани допомоги США для України, Ізраїлю та Тайваню: деталі

Спікер хоче перемістити чотири законопроекти під одну процедурну норму, що дозволяє процес внесення поправок

Спікер Палати представників Майк Джонсон представив чотири окремі законопроекти щодо фінансування допомоги США для України, Ізраїлю, Тайваню, а також щодо інших пріоритетів національної безпеки. Як передає портал "Коментарі", про це пише The Hill.

У матеріалі йдеться про те, що Майк Джонсон на закритій конференції Палати Республіканської партії в понеділок оприлюднив свій план передачі іноземної допомоги через Палату представників.

Це сталося після кількох місяців відкладення будь-яких рішень на цю тему.

За словами двох законодавців від "республіканців" на зустрічі, план полягає в тому, щоб перемістити чотири законопроекти під одну процедурну норму, що дає змогу процес внесення поправок.

У публікації The Hill зазначається, що, за словами одного із законодавців Республіканської партії, четвертий законопроект, пов'язаний з національною безпекою, включатиме: заборону TikTok, положення, яке дозволить США використовувати конфісковані російські активи для допомоги Україні, акт ленд-лізу для військової допомоги та конвертовані кредити для полегшення гуманітарної допомоги.

Водночас зазначається, що поточний план не містить жодних положень про кордон з Мексикою, розповів представник "республіканців" Кевін Херн. А це може викликати критику з боку жорстких консерваторів, які стверджують, що будь-яка допомога Україні має поєднуватись із законодавством для вирішення ситуації на південному кордоні.

Читайте також на порталі "Коментарі" - обстановка, що розпалилася на Близькому Сході, де Іран в ніч на 14 квітня влаштував ракетно-дронову масовану атаку на Ізраїль, логічним чином актуалізувала питання допомоги. Причому як Ізраїлю, так і Україні, яка третій рік відбивається від армії путінського режиму, що заспівав з іранським. Є надія, що США після піврічної тяганини ухвалять, нарешті, законопроект про зовнішню підтримку, де в одному пакеті "зашиті" Україна, Ізраїль та Тайвань. Експерти розповіли порталу "Коментарі", що відбувається з підтримкою нашої країни і чи підштовхне загострення на Близькому Сході представників Заходу стати більш кмітливими в цьому плані.