Є надія на вікно можливостей: у Пентагоні зробили заяву про переговори України та РФ

У Пентагоні вважають, що взимку вдасться стабілізувати фронт та вийти на переговори України та РФ

Настає момент, коли може з'явитися вікно можливостей для початку переговорного процесу між Україною та Росією. Про це заявив голова Об'єднаного комітету начальників штабів генерал Марк Міллі під час свого виступу в Економічному клубі Нью-Йорка. Як передає видання "Коментарі", слова Міллі цитує телеканал "CNN".

При цьому сам Міллі виступив за те, щоб цим "вікном" скористатися та розпочати переговори.

"Коли є можливість провести переговори, коли світ може бути досягнутий, скористайтеся нею. Ловіть момент", – заявив американський генерал.

Марк Міллі уточнив, що сьогодні є умови для можливості появи перспективи переговорів і це може статися, якщо лінія фронту стабілізується протягом зими. Поки що тривають запеклі бої.

Голова Об'єднаного комітету начальників штабів підтвердив дані українських спецслужб про те, що у цій війні Росія втратила безпрецедентну кількість військових. Загалом втрати країни агресора становлять на даний момент понад 100 тисяч людей пораненими та вбитими. Це ті люди, які вже не зможуть стати в дію, щоб допомогти російській армії. Міллі додав, що українська сторона зазнала не менших втрат. Жах війни ще й у тому, що загинули 40 тисяч українців, які були мирними громадянами. Від 15 до 30 мільйонів стали вимушеними переселенцями.

Генерал закінчив свою промову на тому, що США не відмовляться від своєї підтримки України у війні, навіть якщо розпочати переговори найближчим часом не вдасться.

Читайте також на порталі "Коментарі" - загроза повторного вторгнення з Білорусі: чому вона наростає – чи може спалахнути протест у країні.