Екс-командувач Сухопутними силами США в Європі розповів, до чого РФ підштовхує США

Генерал США Гертлінг вважає, що удари по цивільних підштовхують США дозволити бити по Росії

Удари російських військ по цивільних об'єктах і, зокрема, смертоносний обстріл Росією торгового центру "Епіцентр" у Харкові, що відбувся в суботу, підштовхують США до того, щоб знизити стандарти для застосування американської зброї проти цілей на території Росії. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву в інтерв'ю CNN зробив колишній командувач Сухопутних сил США в Європі Марк Гертлінг.

"З огляду на удари Росії по цивільних, ми, можливо, побачимо зниження стандартів для застосування цієї зброї проти конкретних російських цілей", – припустив експерт, коментуючи удари Росії по харківському "Епіцентру".

Гертлінг стверджує, що всередині адміністрації Байдена тривають значні дискусії щодо того, чи Україна має застосовувати американську зброю для ударів по території Росії, і зазначає, що існують потужні політичні та військові аргументи, щоб цього не робити. Зокрема, дозволивши Україні застосовувати американську зброю за цілями в Росії, США мають бути готові відповісти на потужну кампанію російського диктатора Путіна, який активно стверджуватиме, що США нападають на Росію нібито з використанням "українських проксі сил".

Читайте також на порталі "Коментарі" - Росія продовжує істерично бити по цивільній інфраструктурі в Україні (чергова трагедія сталася в Харкові), лякати застосуванням ядерної зброї, вимагати переговорів про припинення війни на своїх умовах, погрожуючи, що інакше захопи нові українські території. Чи готові США та їхні демократичні союзники дати справжню відсіч агресивним автократіям? Чого в цьому плані очікувати в найближчому майбутньому? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.

Також видання "Коментарі" повідомляло – про що намагається домовитись Україна з партнерами: як це може вплинути на перебіг війни.