Головна Новини Світ США Ердоган заявив, що санкції США будуть неповагою до Туреччини
commentss НОВИНИ Всі новини

Ердоган заявив, що санкції США будуть неповагою до Туреччини

Курс турецької ліри впав майже на 2% після того, як агентство Reuters з посиланням на джерела повідомило, що в п'ятницю буде оголошено санкції США, спрямовані проти Управління оборонної промисловості Туреччини

11 грудня 2020, 14:02
Поділіться публікацією:

Президент Тайїп Ердоган заявив в п'ятницю, 11 грудня, що санкції США у зв'язку з покупкою Туреччиною російських ракет С-400 будуть неповагою до союзника НАТО. Про це пише Reuters.

Ердоган заявив, що санкції США будуть неповагою до Туреччини

Президент Турции Реджеп Эрдоган

Сьогодні джерела ЗМІ у Вашингтоні повідомили, що США приєднаються до санкцій ЄС проти Туреччини. За словами видання, курс турецької ліри впав майже на 2% після того, як агентство Reuters з посиланням на джерела повідомило, що в п'ятницю буде оголошено санкції США, спрямовані проти Управління оборонної промисловості Туреччини.

Вони будуть прийняті президентом США Дональдом Трампом і можуть стати "випробуванням дипломатії" між двома країнами.

"Для Америки протистояння Туреччині із такою проблемою є неповагою стосовно дуже важливого партнера НАТО", — цитує державне агентство Anadolu слова Ердогана про можливі санкції CAATSA, націлені на "збройові угоди" з Москвою.

"Після передачі влади в США ми, безсумнівно, побачимо цю тенденцію набагато чіткіше", — додав Ердоган щодо майбутнього президентства Байдена.

Нагадаємо, Анкара придбала системи протиповітряної оборони С-400 в середині 2019 року, заявляючи, що вони не становлять загрози для союзників і не будуть інтегровані в систему оборони НАТО. Вашингтон вважає, що С-400 являють собою загрозу, і торік виключив Туреччину з програми по реактивних літаках F-35.

Економіка Туреччини і її зв'язки із Заходом можуть виявитися під ще більшим тиском через окремі угоди лідерів Європейського Союзу щодо застосування санкцій за порушення в Середземному морі.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що лідери Євросоюзу мають намір узгодити санкції щодо Туреччини через суперечку з Грецією і Кіпром про енергоресурси. Відзначено, що введення жорстких заходів відклали до березня. Туреччина закликала ЄС "до здорового глузду" перед самітом в Брюсселі.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини