Гарріс проти Трампа: опитування CNN показало, хто вирвався вперед

Опитування CNN показало, що Гарріс має кращі рейтинги, ніж Байден, та підтримку більшості демократів

Віце-президент США Камала Гарріс, яка, найімовірніше, стане суперницею Дональда Трампа на президентських виборах 2024 року, поступається йому в межах статистичної похибки, водночас її кандидатуру підтримує більшість зареєстрованих виборців Демократичної партії. Як передає портал "Коментарі", про це свідчить опитування, яке проводилося на замовлення телеканалу CNN.

Опитування показало, що на загальнонаціональному рівні Дональда Трампа підтримують 49% зареєстрованих виборців у США проти 46% у Камали Гарріс. Ця різниця знаходиться в межах статистичної похибки опитування, але все одно менше, ніж між Трампом та Байденом (6 процентних пунктів).

Респонденти переважно підтримали рішення Байдена піти у відставку, так і його вибір залишитися на посаді президента до кінця терміну.

Водночас виборці Демократичної партії та ті, хто схиляється до демократів, підтримують Гарріс і готові об'єднатися навколо неї як нового ймовірного кандидата у президенти.

Серед іншого кандидатуру віце-президента США підтримують 95% тих, хто раніше підтримував Джо Байдена, а також 30% тих, хто раніше не вибрав би жодного з кандидатів. У Трампа ці показники становлять відповідно 92% та 27%.

Близько трьох чвертей виборців-демократів та виборців, які підтримують демократів (76%), вважають, що Демократична партія має висунути Камалу Гарріс кандидатом у президенти, проти висловилися лише 6%.

Крім того, серед електорату Демпартії 86% кажуть, що пишалися б Гарріс на посаді президента США, 84% погоджуються з нею з найважливіших питань, 83% вважають, що вона представляє майбутнє Демократичної партії, а 75% кажуть, що вона має добрі шанси перемогти Трамп.

Читайте також на порталі "Коментарі" - Байден звернувся до американців: чому вирішив знятися з президентських перегонів.