Гарріс відреагувала на ідею віддати території України РФ

Гарріс зауважила, що це вже її сьома зустріч з президентом Зеленським.

Після зустрічі з президентом США Джо Байденом у Білому домі президент України Володимир Зеленський провів переговори з віцепрезиденткою Сполучених Штатів Камалою Гарріс, яка також є кандидаткою у президенти від Демократичної партії на наступних виборах. Під час їхньої зустрічі Гарріс висловила свою непохитну підтримку Україні та українському народу.

"Я висловила свою підтримку Україні та українському народу – вона непохитна. Я пишаюся цим і продовжуватиму підтримувати Україну. Я докладатиму зусиль для того, щоб Україна перемогла в цій війні. Ми продовжуємо виконувати роль глобального лідера. Ми повинні співпрацювати з нашими союзниками й партнерами. Ми маємо захищати демократичні цінності та протистояти агресорам. Американський народ дуже добре знає, що означають свобода і незалежність. Агресія Путіна – це не лише атака на народ України, це також атака на фундаментальні поняття, як-от суверенітет і територіальна цілісність", – сказала вона.

За словами Гарріс, надання безпекової допомоги Україні, включно з нещодавно оголошеним пакетом підтримки від президента Байдена, дозволяє Києву залишатися вільним та сильним. Вона також наголосила, що Путін може припинити війну, вивівши російські війська з України, але наразі він продовжує руйнувати цивільну інфраструктуру та тероризувати українське населення.

Віцепрезидентка США підтвердила готовність Вашингтону продовжувати роботу заради досягнення міцного та стійкого миру, при цьому підкресливши, що будь-які рішення щодо майбутнього України не можуть ухвалюватися без її участі.

Крім того, Гарріс висловилася проти пропозицій віддати українські території в обмін на мир, назвавши їх не чим іншим, як капітуляцією. Вона зазначила, що такі поступки можуть лише заохотити інші авторитарні режими у світі до подібних агресивних дій, створюючи небезпечний прецедент.

"Дехто в нашій країні намагається примусити Україну віддати значні території, а також вимагає, щоб вона погодилася на нейтралітет та відмовилася від безпекових зв’язків з іншими країнами. Ці пропозиції дуже подібні до вимог Путіна, але це не є пропозиціями миру – це пропозиції капітуляції, що є небезпечним і неприйнятним", – підкреслила Камала Гарріс.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Зеленський зустрівся з Байденом