Головна Новини Світ США Хакери зламали систему Міністерства фінансів США
commentss НОВИНИ Всі новини

Хакери зламали систему Міністерства фінансів США

Кіберзлочинці отримали доступ до таємних листувань Мінфіну Сполучених Штатів Америки

14 грудня 2020, 08:50
Поділіться публікацією:

Прессекретар Ради національної безпеки Америки Джон Улліот повідомив, що Міністерство фінансів США зазнало атаки хакерів. Зокрема було зламано електронну пошту Мінфіну. 

Хакери зламали систему Міністерства фінансів США

Хакери атакували електронну пошту Міністерства фінансів США. Фото: ua.news


Таким чином хакери отримали доступ до таємних листів та даних міністерства.

Нині обговорюються подальші дії уряду. Існують побоювання, що хакери могли отримати доступ й до інших систем. Зараз це припущення перевіряється.

Через неочікувану ситуацію члени Ради нацбезпеки скликали нараду в Білому домі у свій вихідний день — суботу.

Reuters повідомило, що хакери отримали доступ до пошти кілька місяців назад. Досі невідомо, представники якої країни могли зробити віртуальне проникнення до міністерства.

Нагадуємо, що раніше хакери намагалися вкрасти дані виробників вакцини від коронавірусу. В результаті кібернападу деякі документи, що стосуються вакцин компаній BioNTech та Pfizer, потрапили у відкритий доступ. На думку експертів, вкрадена документація може мати величезну цінність для інших компаній і країн, які займаються розробкою ліків.

Також сайт "Коментарі" раніше повідомляв, що Мінцифри віддадуть мільйон гривень тому, хто хакне український додаток "Дія". Таким чином розробники програми планують перевірити її надійність та зрозуміти, що саме потребує удосконалення та допрацювання. Хакери ламатимуть тестовий додаток, в якому немає конфіденційних даних. Це цілком безпечна процедура. Вчинити кібератаку та отримати нагороду зможе людина з будь-якого куточку світу. Подібні випробування практикуються в багатьох міжнародних компаніях.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини