Іларіонов: адміністрація Байдена пішла на ухвалення всіх пропозицій, які дав їм Путін

Колишній радник Путіна вважає, що Байден із Путіним формують абсолютно новий пакт безпеки

Кардинальна зміна риторики президента РФ Володимира Путіна по відношенню до США говорить лише про одне – нинішня влада США прийняла ті умови, які висунули в Кремлі і по Україні, і з інших питань. Як повідомляє видання "Коментарі", таку думку в ефірі телеканалу "Україна 24" висловив російський економіст, колишній радник Володимира Путіна Андрій Іларіонов.

Експерт зазначив, що в одній з недавніх своїх заяв Володимир Путін сказав, що Росія обговорює питання безпеки держави з усіма своїми партнерами, з усіма, включаючи президента США.

"Складно уявити таку ситуацію. До цього моменту протягом 20 з лишком років Путін постійно говорив – у нас лише два союзники – це армія та флот. Путін говорив, що безпека Росії будується саме на винаході нової зброї, нової техніки. 20 з лишком років говорилося, що безпека Росії може бути захищена лише збройними силами і раптом тепер ситуація кардинально змінилася. Тепер Росія свою безпеку обговорює з головним супротивником – зі Сполученими Штатами Америки", – наголосив експерт.

Андрій Іларіонов вважає, що таке могло статися лише тому, що адміністрація Джо Байдена повністю пішла на прийняття тих пропозицій, які озвучив Володимир Путін.

"Це абсолютно нова ситуація, в якій Байден із Путіним формують абсолютно новий пакт безпеки", – зазначив Іларіонов.

Він додав, що весь світ стає свідком ситуації, коли Сполучені Штати надають безпеку не так НАТО, не тільки союзникам і вже зовсім не Україні, а Путіну.

Читайте також на порталі "Коментарі" - Зеленський розповів, з ким Путін зацікавлений у переговорах.