Кібератака на Verizon: Хакери з Китаю могли атакувати штаби кандидатів у президенти США

Кібератака на США: хакери Китаю зламали мережі Verizon і атакували штаб Гарріс

Китайські хакери зламали систему найбільшої американської телекомунікаційної компанії Verizon і атакували мобільні телефони осіб із команди кандидатки у президенти США Камали Гарріс. Про це повідомляє Reuters, посилаючись на джерела.

Крім того, є припущення, що ці ж хакери могли націлитися на телефони кандидата від Республіканської партії Дональда Трампа та його соратника Джей Ді Венса. Втім, Reuters зазначає, що поки немає підтвердження цього. Штаб Трампа також не підтвердив, що їхні пристрої були під прицілом хакерів.

За словами директора з комунікацій штабу Трампа, Стівена Чунга, Камала Гарріс "дала можливість" Китаю та Ірану атакувати американські системи, щоб завадити Трампу повернутися до Білого дому.

У США вже триває розслідування цього інциденту. ФБР та Агенція з кібербезпеки й безпеки інфраструктури (CISA) заявили, що вивчають факт незаконного доступу до телекомунікаційної інфраструктури з боку осіб, які, ймовірно, пов’язані з Китаєм. Але вони не уточнили, які саме були цілі кібератаки.

Компанія Verizon підтвердила, що знає про спроби атакувати телекомунікаційні компанії США для збору розвідувальної інформації. Представники компанії зазначили, що активно співпрацюють із правоохоронцями, щоб відповісти на ці загрози.

Читайте також на порталі “Коментарі” - Білл Гейтс, засновник Microsoft, нещодавно пожертвував близько 50 мільйонів доларів на підтримку президентської кампанії Камали Гарріс. Це стало великим кроком, оскільки раніше Гейтс уникав участі в політичних кампаніях.