Київ ображений на Байдена: на Заході розповіли про підлість, яку ніхто не очікував

NYT зазначає, доля майбутнього країни, яка перебуває у стані війни з РФ, залишається невизначеною

Політика адміністрації президента США Джо Байдена залишила Україну в жорстокому безвиході, не маючи ані зброї, необхідної для перемоги, ані повної американської підтримки для українських зусиль розпочати переговори про врегулювання на вигідних для Києва умовах. В цьому зізнаються українські чиновники в приватних бесідах. Як інформує портал "Коментарі", про це пише The New York Times.

Видання зазначає, Україна довгий час намагалася підтримувати двопартійну підтримку в США. Це ніколи не було легко, але стає все важче, особливо через збільшення ймовірності того, що Дональд Трамп, який не є великим другом України, повернеться до Білого дому.

Що стосується Джо Байдена, то він так і не відвідав організований Україною мирний саміт у Швейцарії минулого місяця і це попри заклики Володимира Зеленського зробити це. Замість нього була присутня віце-президентка Камала Гарріс.

Українські офіційні особи знайшли певну розраду в короткій заяві Трампа під час дебатів про те, що він не прийме умови Росії щодо припинення війни. Багато хто зазначив, що Україна має глибоку підтримку в Республіканській партії, яка, як вони сподіваються, вплине на Трампа.

Більше того, вони сказали, що Дональд Трамп непередбачуваний, і, якщо йому не вдасться досягти угоди з Володимиром Путіним і він відчує себе приниженим, він міг би збільшити допомогу і, швидше за все, був би набагато менше стурбований страхами ескалації.

"Відверто кажучи, зараз ми перебуваємо в досить вразливій ситуації. Якщо Трамп стане президентом, це не повинно бути для нас шоком. Ми дуже обережні, щоб нас не втягували у внутрішню політичну боротьбу в США. Ми ні з ким не хочемо псувати відносини", – сказав в інтерв’ю голова комітету Верховної Ради України у закордонних справах Олександр Мережко.

Журналісти наголошують, найбільш безпосереднім занепокоєнням для українців є те, що вир дебатів щодо політичного майбутнього пана Байдена відволікатиме увагу під час зустрічі НАТО у Вашингтоні цього тижня, саме тоді, коли організація рухається до більшої ролі в координації поставок зброї та боєприпасів для України.

Читайте також на порталі "Коментарі" - ЗСУ можуть зірвати наступи РФ: яке рішення мають ухвалити союзники.