Головна Новини Світ США Конгрес затвердив перемогу Байдена на виборах в США
commentss НОВИНИ Всі новини

Конгрес затвердив перемогу Байдена на виборах в США

Перемогу кандидата Джо Байдена затвердили офіційно

7 січня 2021, 10:56
Поділіться публікацією:

Конгрес Сполучених Штатів Америки підрахував голоси Колегії вибірників на виборах президента США і перемога представника Демократичної партії Джо Байдена затверджена офіційно. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на трансляцію CNN.

Конгрес затвердив перемогу Байдена на виборах в США

Джо Байден - фото з відкритих джерел

Також відомо, що Сенатом і Палатою представників були відхилені заперечення проти виключення голосів вибірників штатів Джорджія і Пенсільванія за Джо Байдена.

Після того, як результати голосування Колегії вибірників затверджені, 20 січня відбудеться інавгурація Байдена. На церемонії він складе присягу і офіційно стане 46-м президентом США.

Підрахунок голосів вибірників дозволив демократу Байдену набрати більше 270 необхідних для перемоги на виборах голосів. На загальнонаціональних виборах Джо Байден набрав майже 81,3 млн голосів проти 74,2 млн у Дональда Трампа. При цьому Байден заручився підтримкою багатьох ключових штатів.

Затвердження Байдена відбулося на тлі подій в Капітолії США, в результаті яких загинули люди. Вчора американці влаштували масову акцію протестів на захист чинного президента США Дональда Трампа. Шостого січня прихильники президента Дональда Трампа зібралися під Капітолієм США, коли депутати намагалися підрахувати голоси, які підтверджують перемогу обраного президента Джо Байдена. Громадяни вийшли на масовий протест.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про те, що представники Республіканської партії Сполучених Штатів Америки можуть підтримати відсторонення чинного президента Дональда Трампа. Таке рішення члени Конгресу і співробітники адміністрації Трампа можуть прийняти в зв'язку з подіями в Капітолії США. Цю інформацію оприлюднило видання Axios, посилаючись на джерела серед республіканців.






Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини