Медик з США зробив серйозну заяву з приводу походження COVID-19

Доктор не вірить, що вірус передався людині від кажана

Медик Роберт Редфилд, що є колишнім директором Центрів США по контролю і профілактиці захворювань, в інтерв'ю заявив про місце походження коронавірусу. Про це інформує CNN.

Так, доктор Редфилд зазначив, що вважає китайську лабораторію інституту вірусології в Ухані місцем походження ковіду. За його словами, нерідко респіраторні патогени, над якими працювали в лабораторії, заражали лабораторних працівників.

Уханьський інститут вірусології - єдина установа в Китаї, якій дозволено працювати з найбільш небезпечними відомими патогенами, і він розташований менш ніж в дев'яти милях від вологого ринку, де, за словами дослідників, ймовірно, стався вірус.

"Я дотримуюся тієї точки зору, що найбільш імовірною етіологією цієї патології в Ухані була лабораторія. Інші цьому не вірять. Відмінно. Наука в кінцевому підсумку це з'ясує", - підкреслив Роберт Редфилд.

Також доктор у своєму інтерв'ю зробив припущення, що поширення COVID -19 почалося приблизно на початку осені 2019 року. А за словами китайських офіційних осіб, вірус COVID-19 був вперше виявлений в Ухані в грудні 2019 року.

У версію, що вірус передався людині від кажана, Роберт абсолютно не вірить. Попри все сказане, у Редфілда немає жодного доказу його теорії. У ВООЗ на таку заяву відповіли коротко і просто, зазначивши, що, то, що говорить медик, малоймовірно.

Нагадаємо, раніше сайт "Коментарі" повідомляв читачам про те, що Степанов розповів, скільки доз вакцини від COVID-19 чекає Україна, а також про те, що коронавірус у дітей стає більш агресивним.