"Мега-пакет" США для України: ЗМІ дізналися, яка потужна зброя буде в ньому

За інформацією Forbes, в "‎мега-пакеті"‎ на 8 млрд доларів для України будуть плануючі авіабомби

У пакеті військової допомоги від США на‎ 8 млрд доларів будуть, зокрема, високоточні плануючі авіабомби. Як інформує портал "Коментарі", про це пише "Forbes".

Видання зазначає, про те, що Вашингтон планує оголосити про надання Україні "‎мега-пакета"‎ стало відомо 25 вересня. Це повинно статись під час візиту Володимира Зеленського до столиці США.

Автори матеріалу уточнили, що зброя не прибуде швидко і майже напевно буде багато обмежень щодо типів боєприпасів, які може отримати Україна. Зазначається, до того часу, як українці отримають деякі види зброї можуть пройти місяці..

Що ж до того, що саме може отримати Україна, то, за інформацією журналістів, пакет буде включати нові для України авіабомби AGM-154 Joint Standoff Weapon (JSOW).

Зазначається, JSOW являє собою плануючу тактичну авіаційну бомбу (іноді її також називають "крилатою бомбою"), яка призначена для ураження широкого спектру стаціонарних і рухомих цілей за межами зон ППО. Серед носіїв бомби – винищувач F-16.

AGM-154 JSOW розроблена в кількох варіантах. Версія AGM-154A оснащена касетою із 145 суббоєприпасами BLU-97/B, у той час як AGM-154B несе касету із шістьма суббоєприпасами BLU-108/B. Варіант AGM-154C отримав тандемний боєприпас BROACH. Дальність AGM-154 досягає 130 км.

Читайте також на порталі "Коментарі" - США мають намір оголосити про надання Україні військової допомоги на понад 8 мільярдів доларів. Це має відбутися 26 вересня під час візиту президента України Володимира Зеленського до Вашингтона. Про це інформує "Reuters".

Посилаючись на дані анонімних джерел, видання зазначає, що Білий дім веде термінові переговори з Конгресом, щоб дозволити йому використати 5,6 мільярда доларів військової допомоги Україні до 30 вересня – кінця федерального фінансового року.