Ми підтримаємо наших друзів: Байден назвав дату, коли підпише законопроект про допомогу Україні

Джо Байден розповів, коли підпише законопроект про допомогу Україні та розпочнеться передача зброї

Президент США Джо Байден обіцяє підписати схвалений Сенатом законопроект про надання допомоги Україні відразу після того, як документ "надійде на його стіл завтра" (за місцевим часом Вашингтону, тобто сьогодні – за київським часом). Як передає портал "Коментарі", про це повідомляє Білий дім.

Лідер американців зазначив, що після цього можливий початок передачі Україні озброєння вже цього тижня.

"Я підпишу цей законопроект і звернуся до американського народу, як тільки він надійде на мій стіл завтра, щоб ми могли розпочати відправку зброї та обладнання в Україну цього тижня", - зазначив президент США.

За його словами, двопартійна більшість у Сенаті за нинішнього голосування "приєдналася до Палати представників, щоб відповісти на заклик історії в цей критичний момент перелому".

"Конгрес прийняв мій закон, щоб зміцнити нашу національну безпеку та надіслати світові повідомлення про силу американського лідерства: ми рішуче виступаємо за демократію та свободу, проти тиранії та придушення", - цитує Байдена Білий дім.

Щодо надання Україні оборонної допомоги, то, наголошує американський президент - "потреба невідкладна".

"Цей важливий закон зробить нашу країну та світ безпечнішими, оскільки ми підтримуємо наших друзів, які захищаються від терористів, таких як ХАМАС та тиранів, таких як Путін", - додав Джо Байден.

Читайте також на порталі "Коментарі" - є надія, що після позитивного голосування, а також підпису президента Джо Байдена гостро необхідні озброєння та боєприпаси надійдуть до ЗСУ досить швидко. У свою чергу потужний пакет підтримки анонсувала Великобританія, серйозні надходження йдуть і ще будуть від країн ЄС. Як оцінюєте ці тенденції? Чи можна говорити, що тепер поставки озброєнь і боєприпасів для України наші партнери поставлять на потік аж до перемоги над РФ? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.