На Україну можуть чекати хороші новини: з ким Блінкен проведе переговори

Блінкен обговорить підтримку України на зустрічі з прем'єром Британії у Лондоні

Держсекретар США Ентоні Блінкен обговорить зусилля щодо підтримки України у її війні проти Росії, а також відповіді на конфлікт на Близькому Сході з прем'єр-міністром Кіром Стармером. Також у чиновника на цю тему заплановано низку зустрічей з іншими офіційними особами Великобританії в Лондоні. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє Держдеп США.

У повідомленні Держдепартаменту йдеться, що на зустрічах зі Стармером та міністром закордонних справ Девідом Леммі Блінкен також відбудеться обговорення таких тем, як Індо-Тихоокеанський регіон та оборонний пакт AUKUS між США, Австралією та Великобританією.

Зазначається, що приїзд Блінкена до Лондона відбувається на тлі повідомлень про те, що Тегеран вже відправив Росії балістичні ракети. Представник Євросоюзу назвав цю інформацію "достовірною". Союзники Європейського Союзу надали розвіддані, які підтверджують постачання Іраном балістичних ракет Росії.

Варто зазначити, що минулого тижня телеканали CNN та Wall Street Journal із посиланням на неназвані джерела повідомили, що Іран передав Росії балістичні ракети малої дальності.

Візит Блінкена до Лондона відбувся через тиждень після того, як Великобританія призупинила дію деяких ліцензій на експорт зброї до Ізраїлю через обладнання, яке могло бути використане у війні у Газі.

Читайте також на порталі "Коментарі" - віце-маршал у відставці Королівських ВПС Великобританії Шон Белл повідомив, що Росія, ймовірно, отримала від Ірану до 200 балістичних ракет малої дальності. Військовий аналітик Sky News зазначив, що контракт на постачання іранських ракет Ababil та Fatah-360 було підписано ще у грудні минулого року, що свідчить про зміцнення військової співпраці між двома країнами.