Напруженість між США і Росією зростає: Байден озвучив послання до Кремля

Президент США Джо Байден вперше відреагував на російські дії щодо американського журналіста, якого схопили у Росії нібито за шпигунство.

Джо Байден відреагував на дії російських служб, які ув'язнили американського журналіста та звинуватили його у шпигунстві. Президент США зробив коротке послання до Кремля. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання CNN.

30 березня Росія вчергове привернула своїми діями світову увагу. У місті Єкатеринбург зник журналіст видання The Wall Street Journal Еван Гершкович. Пізніше стало відомо, що громадянина США заарештували російські спецслужби, які звинуватили чоловіка у шпигунстві.

Під час розмови з журналістами поблизу Білого дому американського президента запитали про те, яку відповідь він може відправити Росії на арешт Евана Гершковича. Байден відповів коротким посланням.

"Відпустіть його", - сказав президент США у своєму короткому посланні до Кремля.

Це вперше Байден відреагував на арешт американського журналіста, після того, як Евана Гершковича схопила російські служби. Також репортери уточнили у президента Сполучених Штатів чи планує Білий дім вислати американських дипломатів з Росії через посилення напруженості між США і РФ. Джо Байден відповів, що наразі це не є планом дій.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про реакцію західних чиновників та організацій на арешт американського журналіста у Росії. Більшість вважає арешт громадянина США політичними іграми Росії.

Також "Коментарі" писали про те, що витік секретних файлів Vulkan показує глобальну тактику кібервійни Путіна. Кремль створив компанію, яка займалась хакерськими атаками, поширенням дезінформації, тренуванням оперативників та іншими злочинними справами у кіберпросторі.