Один із найсильніших ураганів в історії США: чи є постраждалі

Helene увійшов у топ-15 найсильніших ураганів в історії США: стихія загрожує масштабними руйнуваннями

Флорида зараз переживає наслідки великого урагану Helene, який вже забрав життя однієї людини і спричинив серйозні проблеми з електрикою та великі повені. Губернатор попереджає, що кількість жертв може зрости. Швидкість вітру у штормі досягає 225 км/год, і він може підняти воду у морі на висоту до 6 метрів.

Влада штату Флорида вже оголосила про масштабну мобілізацію рятувальних служб, однак існує реальна небезпека, що допомога не зможе надійти всім потребуючим вчасно. Людям, які залишилися вдома, радять бути готовими до найгіршого, в тому числі написати на руці свої імена і дати народження, щоб їх можна було ідентифікувати.

Не лише Флорида відчуває на собі наслідки урагану Helene. Шторм уже дістався до Джорджії, Південної та Північної Кароліни та навіть Теннессі, де також оголошено про закриття декількох аеропортів. Окрім людських жертв, шторм може завдати величезної шкоди аграрному сектору, знищивши врожаї бавовни та пекану, що є важливим експортним товаром для штату Джорджія.

За даними Національного центру з ураганів, Helene увійшов у топ-15 найпотужніших ураганів, що коли-небудь були зафіксовані в США, та займає сьоме місце серед найруйнівніших ураганів у історії Флориди. Вчені та експерти постійно аналізують дані, щоб оцінити подальший рух шторму та його потенційний розвиток.

Читайте також на порталі “Коментарі” - Минулого тижня Швейцарію, Францію, Австрію та Італію вразили сильні шторми, які призвели до великих руйнувань та загибелі людей. За інформацією агентства The Watchers, внаслідок стихійного лиха загинуло не менше семи людей.