Пентагон звинуватили у цинічній брехні: як американці допомагають Росії у війні

Пентагон бреше, коли стверджує, що немає сенсу дозволяти Україні бити американською зброєю вглиб РФ, оскільки Росія вже відвела від лінії фронту свої літаки.

Пентагон і західні ЗМІ брешуть, коли заявляють, що удари по аеродромах углиб Росії на 300 кілометрів втратили сенс, стверджує військовий оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко.

Він нагадав, що видання The Wall Street Journal опублікувало матеріал, у якому посилається на слова неназваного чиновника, який заявив, що Україна не отримує погодження на удари по території Росії ракетами ATACMS, оскільки ВКС РФ нібито відвели 90% авіації вглиб території, за межі досяжності балістичних ракет. Цю брехню, каже Коваленко, озвучила і заступник представника Міністерства оборони США Сабріна Сінгх.

Коваленко наголошує, що наразі у ближній зоні поразки розміщено 20 авіабаз, які активно використовують ВКС РФ. За його словами, ці авіабази розміщують як ударні та багатофункціональні вертольоти, так і різні типи тактичної та штурмової авіації.

При цьому експерт нагадав, що у повітряному просторі України, над тимчасово окупованими територіями, регулярно застосовуються не лише Су-34, а й штурмовики Су-25, фронтові бомбардувальники Су-24, винищувачі Су-27, Су-30, гелікоптери Мі-24. / 35, Ка-52 і т.д.

А тепер увага: як Росія могла відігнати 90% авіації вглиб своєї території, якщо ці 90% мають середній показник дальності польоту 600 км і менше? Адже це по суті відстань від кордону з Україною вглиб на 300 км, у режимі туди й назад. Але якимось дивним чином у зоні бойових дій ці літаки продовжують виконувати бойові завдання", - каже Коваленко.

За його словами, в районі Єйська, Курська, Воронежа, Морозовська авіабази продовжують активно експлуатуватися не лише для потреб всюдисущих Су-34, а й Су-25, Су-24 тощо.

"І якби Україна мала дозвіл на завдання ударів по всіх цих базах ракетами західного виробництва, то Росія втратила б можливість активно використовувати саме ці 90% авіації, яку вона нікуди не відводила", - заявив Коваленко.

Тобто, за його словами, коли західні партнери виправдовують відсутність дозволу ударів західним ракетним озброєнням територією Росії і безпосередньо по аеродромах тим, що там уже нема по чому бити – це відверта брехня або профнепридатність спікера, який не розуміє, про що говорить.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав , що вперше глави ЦРУ та МІ6 виступили із спільною заявою, в якій заявили про важливість підтримки України.