Головна Новини Світ США Перша леді США - хто вона
commentss НОВИНИ Всі новини

Перша леді США - хто вона

Працювала офіціанткою, викладала у психіатричній лікарні, чотири рази відмовляла Джо Байдену та інші факти про Джилл Байден

9 листопада 2020, 13:15 comments1440
Поділіться публікацією:

З перемогою Джо Байдена на виборах, його дружина — Джилл Байден — зайняла почесне місце першої леді США. Але є жінка настільки скромною, що більшість навіть не знає її історії та вчинків, які, безперечно, заслуговують на увагу. Сайт “Коментарі” зібрав для вас найголовніші факти з життя Джилл Байден, які допоможуть познайомитися з першою леді краще.

Перша леді США - хто вона

Фото: 24 канал

Джилл виросла у звичайній сім’ї. Її батько — касир банку, мати — домогосподарка. З самого дитинства Джилл прагнула самостійності. У 15 років вона почала працювати офіціанткою.

Навчалась майбутня перша леді добре. Вона закінчила університет Вілланова та стала вчителькою англійської мови.

В 19 юна дівчина вже вийшла заміж за колишнього американського футболіста Білла Стівенсона. Стосунки склалися не так, як хотілося Джилл, тож невдовзі подружжя розійшлося.

У той період Джо Байден вже був сенатором. Його жінка та дочка загинули в автокатастрофі. Молодий Джо залишився вдівцем з двома синами.

Зустрілися Джилл та Джо можна, сказати, "наосліп". Вони пішли в кіно на "Чоловіка і жінку". З цього моменту розпочалася історія великого кохання.

Джилл 5 разів відмовляла Байдену. Це було не з власної її примхи, вона боялася, що діти сенатора зможуть вдруге залишитися без мами, якщо стосунки з Джо не складуться. Тому їй треба було впевнитися у своїх почуттях.

Окрім почуттів до свого чоловіка, Джилл відчувала почуття до викладацької справи. Нині 69-річна жінка має за плечима кілька десятиліть викладацької кар'єри. Вона працювала вчителем англійської мови початкових класів, педагогом в психіатричній лікарні Рокфорд та штатним професором у Громадському коледжі Північної Вірджинії. Про роботу жінка пообіцяла не забувати, не дивлячись на статус першої леді. 

Джилл заснувала загальнонаціональну кампанію Joining Forces, яка допомагає ветеранам війни реалізувати себе, створила програми психологічної реабілітації для військових.

Після прикрого випадку, смерті від раку старшого сина Джо Байдена — Бо, Джилл стала засновником "Ініціативи Байден по здоров‘ю грудей" та започаткувала пожертви на пошук ліків проти раку. 

Джилл не робить гучних заяв, а просто займається тим, що вважає корисним. Вона також стала наочним прикладом того, що жінка повинна займатися своєю кар’єрою попри високу посаду чоловіка.

Читайте також, чому Україна поспішила привітати Байдена з перемогою.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини