Після візиту Зеленського до США Байден зробив прогноз щодо завершення війни

Сполучені Штати підтримають Україну на кожному етапі її шляху, сказав Джо Байден.

Президент США Джо Байден заявив, що Україна здобуде перемогу у війні, і Сполучені Штати підтримуватимуть Київ на кожному етапі цього шляху. Про це він повідомив у своєму акаунті в соціальній мережі X, опублікувавши коротке відео з зустрічі з президентом України Володимиром Зеленським у Білому домі.

"Україна виграє цю війну. І Сполучені Штати продовжать стояти поруч із нею на кожному кроці шляху", – наголосив Байден.

Зазначимо, що під час свого візиту до США Володимир Зеленський провів зустріч із главою Білого дому, де представив Джо Байдену план перемоги України у війні з Росією. Під час перемовин були присутні й радники обох глав держав, і Байден підтвердив підтримку курсу на українську перемогу, що є сигналом про подальшу співпрацю та партнерство між Україною та Сполученими Штатами.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Конгрес вимагає чіткого плану. Команда президента США Джо Байдена фактично відмовляється від своїх обіцянок підтримувати Україну до перемоги та не має довгострокової стратегії допомоги Києву, пише The Wall Street Journal.

Видання зазначає, що в рамках законопроєкту про додаткове фінансування України у 2024 році Конгрес закликав Білий дім представити стратегію американської допомоги. Конгрес наполягає, щоби адміністрація Байдена сформулювала чітку стратегію, як Україна може використовувати допомогу від США для відновлення темпів відвоювання окупованих територій.

Раніше президент Володимир Зеленський заявив, що у ході візиту до США партнерам передали пропозиції, які наблизять мир і перемогу України.