Почати з чистого аркуша: Twitter видалить всіх підписників з аккаунта президента США

Джо Байден втратить мільйони підписників, які раніше були підписані на президента Трампа

Twitter підтвердив, що з офіційних акаунтів президента США будуть видалені мільйони підписників, перш ніж вони будуть передані адміністрації Байдена. Команда нового президента США "боролася" з цим планом, але гігант соціальних мереж сказав, що його рішення було "однозначним".

Нагадаємо, що свого часу Twitter відгукнувся на прохання Дональда Трампа у 2016 році успадкувати мільйони підписників Барака Обами.

"У 2016 році адміністрація Трампа поглинула всіх підписників президента Обами в Twitter на @POTUS і @WhiteHouse - за наполяганням команди 44. У 2020 році Twitter повідомив нам, що зараз адміністрації Байдена доведеться починати з нуля", - написав у понеділок в Twitter Роб Флаерті, цифровий директор обраного президента.

Це рішення зачіпає підписників державних акаунтів, таких як @POTUS і @FLOTUS. Twitter повідомив, що ті, хто стежить за поточними президентськими акаунтами, будуть повідомлені про те, що вони архівуються, і їм буде надана можливість підписатися на нові акаунти адміністрації Байдена. У особистого облікового запису Байдена, @JoeBiden, 21,7 мільйона підписників, і цей крок Twitter не торкнеться його.

Президент Трамп, як відомо, використовував свої акаунти в Twitter, як професійні, так і особисті, для спілкування з виборцями. За час перебування в Білому домі він написав понад 50 000 твітів. Згідно з Factbase, веб-сайту, який відстежує твіти та кількість підписників, з листопада Трамп втратив 369 849 людей на своєму особистому акаунті. За той же період обраний президент Джо Байден набрав 2 671 790 послідовників.

Рішення Twitter було прийняте через кілька днів після того, як генеральний директор Джек Дорсі відписався від численних політичних фігур на платформі, включаючи Трампа, Байдена та обраного віце-президента Камалу Харріс.

Як повідомляло видання "Коментарі", нідерландська прокуратура пояснила, як саме хакер зламав акаунт Трампа на Twitter.