Померла перша жінка-держсекретар США: яка причина

Причиною смерті стало онкологічне захворювання

Пішла з життя колишній держсекретар Сполучених Штатів, яка займала цю посаду в адміністрації американського очільника Білла Клінітона Мадлен Олбрайт. Їй було 84 роки. Про це інформує родина покійної, оприлюднивши офіційну заяву в соціальних мережах.

Причиною смерті експредставниці адміністрації Клінтона була онкологічна хвороба.

Важливо, що Мадлен Олбрайт, при народженні Марія Яна Корбелова , походила з родини євреїв, що мешкали в Чехії. Її життя - це лондонський період, навчання в католицькому пансіоні Швейцарії і з 1957 року – життя в Америці, після того, як емігрантка отримала американське громадянство.

Мадлен Олбрайт стала популярною в Сполучених Штатах, зробивши собі політичну кар'єру. До 1997 року подія небачена - призначення жінки на посаду державного секретаря Сполучених Штатів, яку вона гідно займала протягом чотирьох років.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що померла колишня міністерка освіти України. Пішла з життя колишня чиновниця та міністерка, що керувала Міністерством освіти та науки України, Любомира Мандзій. Про це стало відомо з допису Андрія Садового у соціальній мережі Facebook. Очільник Львівської міської адміністрації написав про трагедію на своїй сторінці. Жінка померла у віці 48 років. У 2020 році вона тимчасово виконувала обов'язки міністра освіти та науки. Кілька років працювала заступником міністра. Любомира Степанівна - уродженка Львівської області, отримала вищу освіту у Львівському університеті ім. Івана Франка, де пізніше працювала. У покійної була тяжка хвороба, начебто вона мала онкологічне захворювання. У неї лишилося двоє синів і чоловік.