Постачання F-16 для України: конгресмени звернулися до Байдена

Демократи та республіканці у Конгресі США просять Байдена розблокувати постачання F-16 для України

Група з 14 членів Конгресу США, серед яких представники як Демократичної, так і Республіканської партій – направила адміністрації президента Джо Байдена листа з проханням розблокувати постачання Україні винищувачів F-16. Про це повідомляє портал "Коментарі", з посиланням на New York Times.

"Як ми бачили через те, що наші союзники спочатку не наважувалися надати танки Україні, лідерство США має вирішальне значення для надання Києву додаткових ресурсів та нових можливостей", - йдеться у листі до Білого дому.

На думку американських законодавців, надання Україні винищувачів F-16 є необхідним для "ефективного припинення цієї війни на справедливих умовах".

Як повідомлялося, винищувачі F-16 готові передати Україні кілька європейських країн, але влада США все ще не дозволяє розпочати на них навчання українських пілотів.

Читайте також на порталі "Коментарі" - слідом за Британією, Францією, Нідерландами про готовність навчати українських пілотів, ставши частиною "літакової коаліції", заявила Бельгія. І хоч безпосередньо про передачу нам тих же британських винищувачів Eurofighter Typhoon поки не йдеться, лід, схоже, рушив. У Міноборони України, до речі, раніше зазначили, що ми потребуємо 40-50 літаків на кшталт американських винищувачів F-16 . Які перспективи того, що ми в найближчому майбутньому отримаємо потрібні "крила"? Видання "Коментарі" із цим питанням звернулося до експертів.

Також видання "Коментарі" повідомляло – заморозка війни в Україні: ЗМІ дізналися про сценарій, який розглядають США.