Постачання F-16 Україні: ВПС США назвали терміни

У ВПС США вважають, що постачання F-16 Україні в кращому разі триватиме кілька місяців

Постачання винищувачів F-16 Україні триватиме "у найкращому разі кілька місяців". Про це заявив міністр ВПС США Френк Кендал. Як передає портал "Коментарі", пише "CNN".

Зазначається, що поки Білий дім тримає секрет деталі поставок винищувачів України, хоч і публічно підтримав ініціативу щодо навчання українських пілотів.

Кендал зазначив, що пройде щонайменше "кілька місяців", перш ніж Україна отримає можливість задіяти F-16 у війні проти Росії. Необхідно вивчити та проаналізувати серію деталей, перш ніж українські пілоти зможуть літати на західних літаках у великій кількості.

При цьому журналісти звертають увагу, що, якщо США вдасться за два місяці опрацювати всі деталі передачі Україні винищувачів, це буде великим успіхом, адже підготовка нового американського пілота на F-16 зазвичай займає не менше двох років. Якщо ж пілот має навички та бойові вильоти, то для його перепідготовки знадобиться значно менше часу – до п'яти місяців.

Читайте також на порталі "Коментарі" - рейд бійців "Російського добровольчого корпусу" (РДК) та Легіону "Свобода Росії" (ЛСР) у Бєлгородській області (РФ) став несподіванкою для громадян РФ та викликав панічні реакції. У результаті росіяни почали панікувати через те, що те, що відбувається в Бєлгородській області, може перекинутися на інші регіони РФ. Зокрема, люди критикували владу за те, що ті не можуть забезпечити їх спокій, а також за нездатність зміцнити кордон. Про це йдеться у оновленому звіті Інституту вивчення війни (ISW).