Позиція непохитна: чому США не дозволяють бити вглиб РФ

Штати забороняють Україні завдавати удари вглиб російської території

США не дозволяють Україні використовувати свою зброю для далекобійних ударів всередині Росії.

Як заявила заступниця речника Пентагону Сабріна Сінгх, найкращий спосіб для українських військових бути ефективними на полі бою – об’єднати можливості, надані західними партнерами.

"Ви повинні пам’ятати, що це не тільки Штати, а коаліція країн, які об’єдналися, щоби надавати Україні зброю, засоби та підтримку. Ми вважаємо, що найкращий спосіб, за допомогою якого українці можуть бути ефективними на полі бою, — об’єднати ці можливості разом і продовжувати відкидати російські сили, щоб повернути свою суверенну територію. Це не обов’язково станеться, завдаючи дальніх глибоких ударів усередині Росії", - сказала Сабріна Сінгх.

Представниця Пентагону заявила, що США продовжують зважати на можливу ескалацію з боку РФ, попри те, що серйозної відповіді Кремля на вторгнення українців на російську територію не було.

"Звісно, ми стурбовані ескалацією. Те, що Росія не відповіла на операцію в Курській області, не означає, що вона не зможе чи не відповість у майбутньому. І це те, на що США завжди зважають", - додала вона.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що переговори між Україною та РФ можна починати вже наступного дня після того, як буде зрозуміло, що українські збройні сили закріпилися в Курській області, заявив в інтерв'ю Главреду російський політтехнолог Марат Гельман. Росіянин відзначає, що якщо раніше президенту Володимиру Зеленському потрібно було відтягувати момент переговорів, бо не було зрозуміло, де предмет торгу, то тепер ситуація різко змінилася.