Головна Новини Світ США Президент на боці протестувальників і зникнення зброї з магазинів: хроніка протестів в США
commentss НОВИНИ Всі новини

Президент на боці протестувальників і зникнення зброї з магазинів: хроніка протестів в США

Колишній президент США Барак Обама став на бік протестувальників у США і закликав провести в країні реформу поліції

4 червня 2020, 08:14 comments1336
Поділіться публікацією:








Незважаючи на масові сутички з поліцією і мародерство під час протестів у США, виводити проти мітингувальників армію поки що не будуть. Про це заявив міністр оборони Марк Еспер. Вивести на вулицю військових раніше закликав президент Дональд Трамп. Зокрема, вони прибули до Вашингтона, але поки втручатися в ситуацію не будуть.

Президент на боці протестувальників і зникнення зброї з магазинів: хроніка протестів в США

Разом з тим, у Вашингтоні вирішили продовжити комендантську годину. Вона почалася напередодні о 23:00 і триватиме до 6 ранку за місцевим часом. Про це написала в Twitter мер столиці Мюріель Боузер. Комендантську годину, яку тимчасово ввели 1 червня, дала свої плоди і рівень злочинності зменшився. Але все ж таки уникнути мародерства і погромів поки що не вдається. 

Нагадаємо, що під час зіткнень загинули, за даними ABC News, 13 осіб. Комендантську годину ввели в 40 містах.


Щоб на вулиці, в тому числі і в руки протестувальників, не потрапило ще більше зброї, одна з найбільших мереж роздрібної торгівлі в США прибрала його з полиць. Побоюються, що накриє хвиля мародерства і їх. В такому разі, доступ хоча б до вогнепальної зброї і боєприпасів повинен бути закритий, повідомляє CNN. Насамперед, небезпечний товар поховали в тих містах і районах, де нальоти мародерів відбуваються найчастіше.


Тим часом, брат убитого Джорджа Флойда закликав протестувальників мітингувати мирно і не оскверняти пам'ять вбитого насильством. Мирні антиполіцейські протести підтримав і колишній президент США Барак Обама. Він закликав керівників американських міст провести поліцейську реформу. Вважає, що в майбутньому всі конфлікти мають бути задекларовані, а певні форми стримування під час затримання повинні бути заборонені.

Нагадаємо, що Джордж Флойд загинув після того, як поліцейський застосував задушливий прийом. Афроамериканця затримали за нібито використання фальшивих грошей. Один з копів придавив його до землі, поставивши ногу на шию. Останніми словами Джорджа Флойда стали "Мені нічим дихати". Вони і стали девізом антиполіцейських протестів в США.


Напередодні в США затримали чотирьох поліцейських, які брали участь у затриманні Флойда. Копу, який застосував задушливий прийом, загрожує 40 років за ґратами.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини