Головна Новини Світ США Президентські вибори у США: Байден офіційно переміг на праймеріз Демократичної партії
commentss НОВИНИ Всі новини

Президентські вибори у США: Байден офіційно переміг на праймеріз Демократичної партії

Вчора ввечері остаточно стало відомо, що конкуренцію Дональду Трампу в листопаді складе Джо Байден

6 червня 2020, 11:33 comments1136
Поділіться публікацією:

Колишній віце-президент США Джо Байден переміг на праймеріз Демократичної партії і став офіційним кандидатом на посаду президента Сполучених Штатів. Про це пише Reuters.

Президентські вибори у США: Байден офіційно переміг на праймеріз Демократичної партії

Для того, щоб отримати можливість брати участь у виборах, необхідно, щоб кандидата підтримали не менш 1991 делегата. Після отримання результатів праймеріз у семи штатах і окрузі Колумбія, остаточно стало відомо, що Байден складе конкуренцію чинному президентові США Дональду Трампу на виборах до листопаді нинішнього року.

Цей результат був формальністю після того, як Байден став передбачуваним кандидатом, коли його головний суперник, сенатор Вермонта Берні Сандерс, покинув гонку у квітні.

Спочатку в передвиборній гонці в США брали участь понад 20 кандидатів на посаду глави держави. Поступово претенденти відсівалися, так як їх шанси ставали все менше. У той же час Байден не квапився з запуском своєї кампанії. Свою першу перемогу на праймеріз він здобув наприкінці лютого в Південній Кароліні.

Після цього деякі інші кандидати, які розглядаються як центристські або помірні, що вибули до голосування в супер-вівторок, 3 березня. Саме тоді відсіялася велика частина кандидатів.

Раніше "Коментарі" писали, що кандидат у президенти США і екс-віце-президент Джо Байден знову відзначився своїм різким висловлюванням на адресу чинного президента Дональда Трампа. Він піддав суворій критиці Трампа за відмову від носіння захисної маски на публічних заходах.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини