Причина не в урагані. Чому Байден насправді не поїхав на "Рамштайн"

Президент США несподівано відмінив поїздку до Європи

Минулого тижня сумною новиною для українців стало скасування засідання групи "Рамштайн", на якому мали бути присутні Джо Байден, Володимир Зеленський та інші лідери європейських країн.

Засідання відтермінували через скасування поїздки Байдена до Європи, оскільки президент США вирішив не покидати свою країну у зв’язку з ураганом "Мілтон".

На думку політолога Валерія Клочка, перспективи проведення "Рамштайну" до кінця жовтня виглядають вкрай примарно, оскільки візит Джо Байдена до іншої країни в умовах діючої виборчої кампанії, коли шанси Камали Харріс на перемогу стрімко полетіли донизу, а Дональд Трамп набирає підтримку, буде використаний проти демократів.

"Будь-яка закордонна поїздка Байдена буде розцінюватися його опонентами, як зрада національних інтересів США", - зазначив він.

На цьому тлі, за словами експерта, абсолютно зрозумілі дії Володимира Зеленського, який почав представляти план перемоги кожному лідеру європейських країн окремо, тоді як задум полягав в тому, щоби на "Рамштайні" презентувати план всім разом.

"Зеленський розуміє, що в України немає часу чекати, а тому вирішив не відкладати з представленням плану перемоги. Засідання "Рамштайну" залишається вкрай важливим для України. План перемоги, який Зеленський представляв у США, швидше за все, не знайшов очікуваного відгуку в американських політиків або ж Байден запропонував на "Рамштайні" ухвалити колективне рішення. Тож з великою долею ймовірності можна сказати, що скасування візиту Байдена до Європи було свідомим рішенням, пов’язаним зі зміною геополітичної ситуації, а ураган у Флориді став лише формальним приводом", - наголосив Валері Клочок.