Причина у президенті США: Борис Джонсон розповів, чому Путін наважився на війну з Україною

Джонсон заявив, що Путін не вторгся б в Україну, якби президентом США був Трамп

Російський диктатор Володимир Путін не наважився б на повномасштабне вторгнення в Україну, якби президентом США на той момент був Дональд Трамп. Як повідомляє портал "Коментарі", таке припущення в інтерв'ю The Telegraph зробив колишній прем'єр-міністр Великобританії Борис Джонсон.

Екс-глава британського уряду висловив переконання, що непередбачуваності Дональда Трампа було б достатньо, щоб переконати Путіна не ризикувати та не розпочинати війну із суверенною державою.

Борис Джонсон уточнив, що абсолютна непередбачуваність є однією з переваг Дональда Трампа. Кремль справді не знає, чого очікувати від представника Республіканської партії.

"Це одна з причин, через яку я дивлюся на те, як він насправді поводився в міжнародних справах, і зіставляю це з тим, що про нього говорять люди", - пояснив Джонсон свою точку позицію.

Колишній прем'єр-міністр Великобританії також нагадав, що після отруєння Сергія Скрипаля та його дочки Юлії у місті Солсбері Трамп вислав 60 російських шпигунів. Крім того, він був набагато жорсткішим щодо Сирії, ніж адміністрації демократів і продемонстрував жорсткість щодо Корпусу вартових ісламської революції.

Крім того, Борис Джонсон зазначив, що ракети Javelin Україні дав Трамп.

Відповідаючи на запитання щодо побоювань України через можливе президентство Дональда Трампа, Джонсон підкреслив, що дуже важливо, щоб ми розуміли, що боротьба України є абсолютно екзистенційною для свободи та демократії в Європі, і, якщо Україна впаде, це буде абсолютна катастрофа. І Трамп це розуміє.

Джонсон підкреслив, що Трамп не захоче увійти в історію як людина, яка порушила всі свої обіцянки і замість того, щоб зробити Америку великою, знову зробив великим Радянський Союз.

Читайте також на порталі "Коментарі" - Борис Джонсон хоче показати Дональду Трампу, що швидко закінчити війну буде складно, а єдиним варіантом стане збільшення військової допомоги Україні.