Республіканці закликали Зеленського "не ставати проблемою" і дали йому кілька порад

Республіканці кажуть, що Зеленський не втратив остаточно їх підтримку, але отримав попередження

Союзники колишнього президента США Дональда Трампа, який представляє Республіканську партію на майбутніх виборах, гостро реагують на будь-які ознаки неповаги до нього, зокрема на візит президента України Володимира Зеленського до заводу в Пенсільванії, відзначає видання Politico, зауважуючи, що хоча підтримка республіканців щодо Зеленського залишається, український лідер отримав попередження.

У публікації зазначається, що навіть деякі республіканські прихильники України у Конгресі вважають, що Зеленський допустив стратегічну помилку, відвідавши збройовий завод у Скрантоні, штат Пенсільванія, та втрутившись у президентські перегони. Особливу увагу привернула його заява під час недавнього інтерв'ю, де він назвав кандидата у віце-президенти Джей Ді Венса "занадто радикальним".

Politico підкреслює, що республіканці є важливою політичною групою для Зеленського, яку йому варто утримувати на своєму боці. Візит до Пенсільванії та висловлювання щодо Венса можуть ускладнити стосунки, тим більше що Трамп вже критикує українського лідера за небажання йти на поступки Росії.

"Думаю, що це помилка для будь-якого іноземного лідера втручатися в нашу внутрішню політику, а Україні потрібні всі друзі, яких вона може отримати — тому я думаю, що це була невимушена помилка", — цитує Politico сенатора-республіканця Джона Корніна.

Голова Комітету з асигнувань Палати представників Конгресу США Том Коул також наголосив, що іноземним лідерам не варто втручатися у внутрішні справи інших країн.

"Моя порада будь-кому — триматися подалі від американської політики. Не ставайте проблемою, особливо під час партійних виборів, що наближаються, і в останні тижні перед ними, коли, навіть якщо ви абсолютно невинні, все, що ви робите, може бути вирване з контексту", — заявив республіканець.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що республіканці звинуватили Зеленського у втручанні у вибори, бо він розкритикував мирний план Ді Венса, який передбачає заморозку війни та відмову Україні у членстві в НАТО.