Головна Новини Світ США Різанина в Вашингтоні: бійка між активістами
commentss НОВИНИ Всі новини

Різанина в Вашингтоні: бійка між активістами

Поліція затримала понад два десятки учасників демонстрацій

13 грудня 2020, 10:54
Поділіться публікацією:

В ході заворушень, які сталися під час акцій протесту у Вашингтоні як мінімум четверо активістів отримали ножові поранення від своїх опонентів. Для того, щоб припинити бійку, поліцейським довелося застосувати силу — правоохоронці затримали 23 учасників бійки.

Різанина в Вашингтоні: бійка між активістами

Президент США Дональд Трамп / фото з відкритих джерел

Американський телеканал NBC повідомив, що на поліцейських напали щонайменше шестеро демонстрантів, десять чоловік затіяли бійку з цивільними особами. Відзначається, що приводом для конфлікту стало одночасне проведення двох акцій — прихильників і противників президента США Дональда Трампа.

Республіканці зібралися на площі Фрідом-плаза і біля будівлі Верховного суду на Капітолійському пагорбі, протестуючи проти наявного, на їхню думку, шахрайства на виборах. Опоненти Трампа розмістилися близько Black Lives Matter Plaza.

Це не єдиний випадок силових зіткнень за останні дні. У місті Олімпія в штаті Вашингтон персона Трампа також стала приводом для сутичок. Там навіть сталася стрілянина, один з активістів отримав вогнепальне поранення.

Як повідомляв портал "Коментарі",  адміністрація Трампа відмовилася від покупки ще 100 мільйонів доз вакцини Pfizer, поки компанія не виконає зобов'язання по іншим міжнародним договорам.

Відповідно до контракту з Pfizer адміністрація Трампа зобов'язалася купити перші 100 мільйонів доз. Цього літа Білий дім вирішив не бронювати додаткові 100 мільйонів доз для доставки в другому кварталі 2021 року, за словами людей, які спілкувалися з Associated Press в умовах анонімності. За кілька днів до очікуваного затвердження вакцини адміністрація Трампа змінює курс, але неясно, чи зможе Pfizer, яка з того часу взяла на себе зобов'язання перед іншими країнами, задовольнити останній запит США в ті ж терміни.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини