Родина українців, якій вдалось втекти від війни, трагічно загинула у США

Ураган "Гелен" вбив родину українців, які втекли від війни до США

Трагічний випадок стався з родиною українців, які втекли від війни в Україні до США, де оселились у Північній Кароліні, але стали жертвами урагану "Гелен". Наразі відомо про смерть Анастасії Новітні-Сегень та її чоловіка Дмитра. Крім того, їхній 13-річний син Євген та його бабуся Тетяна вважаються зниклими безвісти.

Як повідомляє USA Today, українська родина проживаючи в Херсоні на початку повномасштабного вторгнення потрапила під окупацію. Родина у складі чотирьох осіб вирішила залишити рідне місто окуповане росіянами та подолала небезпечний шлях через Росію до Латвії, а потім через Литву в’їхала до Польщі, де вони зупинилися у друга сім’ї.

Після кількох місяців бюрократичних перешкод українці оформили необхідні документи та влітку 2022 року переїхали до США, де оселились у родичів в Північній Кароліні. Наприкінці вересня на США зійшов ураган "Гелен", через який вода у річці Саут-Ту поблизу будинку української родини біженців піднялася майже на шість метрів, перетворившись на стихійне лихо.

За 16 кілометрів від будинку рятувальники виявили тіло Анастасії Новітні-Сегень. Дмитра було знайдено за півтора кілометра від тіла Анастасії та ідентифікованого за відбитком пальця.

"Ми побачили сережку, і всі мовчали. Це був момент, коли ми не могли нічого думати, ніякого божевільного сценарію. Були докази, що вони не вижили", - розповідає тітка Анастасії Ліза Гіндінова

Близькі оплакують загиблу пару та сподіваються, що інших буде знайдено. Пошуки 13-річного сина українських біженців Євгенія тривають третій тиждень, так само як і матері Анастасії Тетяни Новітні. Обидва вони вважаються зниклими безвісти.

"Важко позбутися надії, коли тіло ще не знайдено. В глибині душі я все ще сподіваюся", - говорить Гіндінова.

У США від урагану "Гелен" загинуло щонайменше 228 людей, 81 - у Північній Кароліні.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у поляків змінилась думка щодо українських біженців.

Також "Коментарі" писали про українську біженку, яка розповіла про культурні відмінності між українцями та американцями, які її здивували у США.