Російська загроза стривожила США: вирішується питання надсилання додаткової зброї в Україну

Адміністрація президента США Джо Байдена розглядає можливість відправити додаткову зброю до України на тлі побоювань щодо можливого вторгнення Росії

Білий дім розглядає можливість надати Києву додаткову зброю на тлі повідомлень розвідки про концентрацію російських військ біля українського кордону. Як повідомляє видання "Коментарі", про це повідомляють джерела CNN, знайомі з перебігом переговорів.

В Україну можуть прибути групи військових інструкторів США. Також Київ може одержати партії сучасної зброї. У переліку числяться нові протитанкові та протитанкові ракети Javelin, а також міномети. Триває обговорення – чи надавати Україні системи протиповітряної оборони, такі як ракети Stinger.

У Міноборони висловили думку, що в Україну варто відправити те обладнання, яке раніше прямувало до Афганістану. Зокрема, йдеться про гелікоптери Мі-17. Цей вертоліт Вашингтон придбав у Росії, але після виходу американських військ з Афганістану США роздумують, що робити тепер із цією технікою.

Водночас у Білому домі побоюються, що відправка потужної військової техніки в Україну може розглядатися Москвою як акт агресії, що спровокує ще велике займання конфлікту.

Паралельно США не припиняють переговори з європейськими партнерами щодо готовності запровадити нові антиросійські санкції, якщо Кремль зробить спробу нової ескалації конфлікту. Про підсумки цих переговорів поки що не повідомляється.

Читайте також на порталі "Коментарі" - Володимир Путін та Джо Байден поговорять про Україну без України. Про переговори здебільшого говорять у Москві. Вашингтон поки що не підтверджує інформацію. Експерти в ексклюзивному інтерв'ю виданню "Коментарі" розповіли, чим можуть бути небезпечними такі переговори для Києва.