Штат Техас подає до суду на Цукерберга: що відомо

Генеральний прокурор штату Техас Кен Пекстон подає до суду на Meta через закриту нині технологію розпізнавання осіб

Представники американського штату Техас подають до суду на Meta, якою володіє Марк Цукерберг. Причина позову - порушення норм закону про конфіденційність, що допустила компанія своєю колишньою програмою для розпізнавання осіб. Про це інформує Insider.

Позов до суду спрямує генеральний прокурор штату Техас Кен Пекстон. Він звинувачує Meta, яка використовувала в роботі закриту нині технологію розпізнавання осіб в соціальних мережах.

За словами головного обвинувача штату, представники компанії отримали біометричні ідентифікатори мешканців Техасу, не маючи на те їх згоди, що суворо заборонено законом.

Як зазначив генеральний прокурор, Facebook брав у користування особисту інформацію як користувачів, так і не користувачів соціальних мереж. Все заради того, щоб збільшити свою імперію і отримати великі "непередбачені прибутки".

За поданим позовом, Пекстон має намір вимагати у Meta, нібито "сотні мільярдів"компенсації.

В цьому випадку він має на увазі Закон про захоплення або використання біометричних ідентифікаторів, що прийняли ще у 2009 році.

Обвинувач американського штату має переконання, що компанія відкрила ці ідентифікатори й іншим особам. Потім вона не змогла знищити їх в розумні терміни, як того вимагають в цьому штаті.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що Цукерберг вибув із ТОП-10 найбагатших людей світу. Марк Цукерберг втратив 29 мільярдів доларів, оскільки акції Meta Platforms зафіксували рекордне одноденне падіння. Акції Meta впали на 26%, що призвело до найбільшого знищення ринкової вартості американської компанії за один день на понад 200 мільярдів доларів.