Відомий історик застерігає українців від перемоги Трампа

Історик Тімоті Снайдер назвав Дональда Трампа олігархом подібним до Януковича та пояснив, яку небезпеку для України буде його президентство в США.

Американський історик Тімоті Снайдер написав відкритого листа українцям щодо виборів у США та пояснив у чому небезпека перемоги Дональда Трампа. За його словами, Трамп хоче дозволити Росії та Китаю робити усе, що вони хочуть.

Тімоті Снайдер вказує, що деякі республіканці або їх прихильники вказують, що Трамп буде вести гарну політику для України. Однак американський історик вважає, що другий прихід Трампа "буде катастрофою" для України та США.

"Для розуміння українців, Трамп - це фігура типу Януковича, людина, яка видає себе за олігарха, підтримувана реальними олігархами та кремлем. На відміну від Януковича, він особисто харизматичний і політично талановитий", - сказав історик.

Снайдер наголошує, що основна мета Дональда Трампа – це провести трансформації американського політичного устрою.

"Незалежно від того, чи досягне він успіху, спроба зміни системи влади виведе США з міжнародної арени на невизначений період. Зовнішня політика за адміністрації Трампа полягатиме в тому, щоб дозволити Росії та Китаю робити те, що вони хочуть", - наголосив Снайдер.

Натомість американський історик наголошує, що попри заяви поширені російською пропагандою, Камала Гарріс має більше шансів на перемогу ніж Джо Байден. Крім того, Снайдер наголошує, адміністрація Байдена в питаннях України робила традиційні припущення, які були застарілими, однак згодом працювала, щоб надолужити згаяне. За словами історика, зовнішня політика Камали Гарріс може бути більш рішучою ніж у Байдена.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Тімоті Снайдер назвав головний успіх України у війні.

Також "Коментарі" писали, що Снайдер розповів, яке буде майбутнє України після війни.