Союзники ухвалили вирок Байдену: що відомо

За інформацією Bloomberg, союзники Байдена за кордоном вважають, що він має припинити свою участь у президентських перегонах

Досить довго закордонні союзники президента США Джо Байдена робили потурання його віку, дозволяли промахи, м'яко повертали до ладу, коли він, здавалося, збивався зі шляху. Як передає портал "Коментарі", про це пише "Bloomberg".

"Тепер це минулого. Його катастрофічний виступ на президентських дебатах змінив розрахунки", - зазначають автори публікації.

Тепер навіть президент Бразилії Луїс Інасіо Лула да Сілва – провідний американський лівий, який хоче бачити в Білому домі демократа і приймає у себе наступний саміт G-20, каже, що Джо Байден має проблеми, адже він "рухається повільніше, довше відповідає на запитання. ".

"Хор голосів, які вимагають від найстарішого американського президента відійти убік, стає все гучнішим, причому не лише всередині країни, а й серед держав, які в останні місяці та роки виправдовували хиткий синтаксис та ляпи президента. Так було тому, що перспектива повернення Трампа розглядалася західними столицями як ще більша загроза", - пишуть журналісти.

Тепер європейські чиновники приватно – і все рішучіше – кажуть, що Байдену слід відійти убік, щоб вибрати когось, у кого більше шансів перемогти Трампа та зберегти єдність союзників по Україні та НАТО, кажуть люди, знайомі з питанням.

Існує занепокоєння, як Байден виступить на саміті НАТО, який він має провести в США наступного тижня, де кожен його крок, жест і слово вивчатимуть під лупою. У такій обстановці будь-які можливі промахи, які він допустить на закритих зустрічах, напевно стануть надбанням громадськості та підштовхнуть вимоги щодо його звільнення.

На умовах анонімності європейські чиновники сказали, що виступ президента на дебатах лише оголив те, чому вони були свідками протягом кількох місяців, починаючи з Дня Д у Франції, де Байден ніяково намагався сісти, тоді як його дружина та Еммануель Макрон стояли, і Закінчуючи самітом G7 в Італії, коли Байден відійшов від групи під час демонстрації стрибка з парашутом і Джордже Мелоні довелося направляти його назад.

За словами цих чиновників, вони також злиться на невелику згуртовану команду, яка приховувала справжній стан його здоров'я, і на те, що більше неможливо приховувати той факт, що президент – тінь себе колишнього і, можливо, навіть не в змозі керувати країною чи визначати політику.

Байден чекає вирішальних вихідних, які можуть покласти край його політичній кар'єрі, якщо промахи будуть множитися.

Читайте також на порталі "Коментарі" - не родина та не сопартійці: Байден розповів, хто єдиний може переконати його знятись з виборів.