Головна Новини Світ США SpaceX відправила в космос ще одну ракету (ВІДЕО)
commentss НОВИНИ Всі новини

SpaceX відправила в космос ще одну ракету (ВІДЕО)

Ракета Falcon-9 Ілона Маска доставить на орбіту ще 60 супутників Starlink

4 червня 2020, 08:54 comments1387
Поділіться публікацією:

Не минуло й тижня після успішного старту першого пілотованого корабля компанії SpaceX, як мільярдер Ілон Маск відправив у космос ще одну ракету. Falcon-9 доставить на орбіту 60 супутників Starlink.

SpaceX відправила в космос ще одну ракету (ВІДЕО)

Запуск ракети, вже за традицією, компанія SpaceX транслювала у себе в соцмережах. Ракета стартувала з космодрому у Флориді ввечері за місцевим часом. У Києві на той час була 4:25 ранку. Ніяких позаштатних ситуацій не виникло і супутники успішно вирушили на орбіту. Тим часом, ракета-носій повернулася на платформу, яка розташована в Атлантичному океані.

Цього разу ракета-носій повинна доставити на орбіту Землі 60 супутників Starlink. Раніше компанія Маска відправила туди 420 подібних. Таким чином, їх в космосі вже майже півтисячі. Нова партія спочатку буде працювати на орбіті на висоті до 386 кілометрів. Це необхідно, щоб інженери перевірили, наскільки добре працюють апарати. Потім активують їх бортові іонні двигуни і супутники піднімуться на бажану висоту — це 550 кілометрів.

До речі, вперше SpaceX відправила на орбіту супутник зі спеціальним козирком. Він розгортається таким чином, щоб на його поверхні, що відбивають світло, не потрапляли сонячні промені.

Програму Starlink в космічній компанії Ілона Маска почали, щоб забезпечити планету високошвидкісним інтернетом. У найближчі кілька років мільярдер збирається відправити на орбіту приблизно 12 тисяч подібних супутників. Перші з них в космос вирнушили навесні і восени минулого року.

Нагадаємо, що 30 травня на МКС успішно вирушили два астронавта NASA на космічному кораблі SpaceX. Це вперше в історії космонавти пілотували приватний апарат. Щоправда, запустити його в космос вдалося не з першого разу. І все через погоду. До речі, щоб погода не перешкодила вашим планам, прогноз можна подивитися тут.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини