Головна Новини Світ США США готові до розгортання ядерної зброї у разі відмови Росії від договору - ЗМІ
commentss НОВИНИ Всі новини

США готові до розгортання ядерної зброї у разі відмови Росії від договору - ЗМІ

Відомо, що угода про скорочення стратегічних наступальних озброєнь між країнами набула чинності у лютому 2011 року та діє 10 років – до лютого 2021 року. Після цього сторони мають дійти згоди щодо продовження чинних домовленостей, або укласти нові

29 вересня 2020, 23:43
Поділіться публікацією:

Вашингтон готовий вплинути на Росію, перевівши у стан бойової готовності ядерні боєприпаси, які перебувають на зберіганні. Мова йде про перемовини щодо скорочення стратегічних наступальних озброєнь. Про це пише американське впливове видання Politico з посиланням одразу на три обізнаних джерела.

США готові до розгортання ядерної зброї у разі відмови Росії від договору - ЗМІ

Джерело: politico.eu

Адміністрація Трампа звернулася до Стратегічного командування США з проханням оцінити, наскільки швидко вони можуть зняти зі зберігання ядерну зброю та завантажити її на бомбардувальники й підводні човни, якщо термін дії Договору про контроль над озброєннями з Росією все ж завершить свою дію в лютому. При чому, Вашингтон не приховує, що намагається таким чином вплинути на Москву та підкреслює, що серйозно ставиться до того, щоби припинити дію домовленостей, якщо Росія не виконає вимоги США.

В той же час уряд США підкреслює, що Росія затягує з відповіддю щодо проведення перемовин. А в Кремлі розраховують, що в разі перемоги Джо Байдена його адміністрація запропонує кращі умови для Москви, ніж ті, що обговорюються зараз.

Тим часом, ситуацію, яка склалась між країнами – власниками ядерної зброї,  прокоментував колишній посол США в Україні, дослідник Інститут Брукінгса Стівен Пайфер, який веде питання контролю над озброєннями.

Він зауважив в своєму Twitter: "Адміністрація Трампа вважає, що має можливість натиснути на Росію, щоби добитися продовження СНО-ІІІ – попри позицію, яку росіяни озвучують місяцями. Вашингтон зараз погрожує гонкою ядерних озброєнь. Марення та блефи навряд чи дадуть успіху в контролі над озброєннями".

Раніше "Коментарі" писали про те, що Президент Росії Володимир Путін підписав указ, який дозволяє використовувати ядерну ракету навіть у відповідь на без'ядерну зброю.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини