Головна Новини Світ США США мають намір врятувати світову економіку
commentss НОВИНИ Всі новини

США мають намір врятувати світову економіку

Крім США і Великобританії, до «Великої сімки» входять Японія, Франція, Німеччина, Італія і Канада

14 лютого 2021, 10:56 comments1046
Поділіться публікацією:

Команда глави овального кабінету Джо Байдена має намір відновити тісну співпрацю з союзниками на благо порятунку світової економіки.

США мають намір врятувати світову економіку

США - фото з відкритих джерел

Про це повідомила на онлайн-саміті міністрів фінансів "Великої сімки" міністр фінансів США Джанет Йеллен. Саміт пройшов під головуванням Великобританії, повідомляє Голос Америки.

У повідомленні говориться, що Америка буде дотримуватися багатостороннього підходу в здійсненні міжнародного співробітництва. Пріоритетним стане посилення впливу міжнародних альянсів на глобальну економічну ситуацію. Джанет Йеллен закликала учасників "Великої сімки" і міжнародні фінансові інститути згуртуєтьсяв рішенні проблем, з якими стикаються під час кризи бідні країни. Крім США і Великобританії, до "Великої сімки" входять Японія, Франція, Німеччина, Італія і Канада

Повідомляється також, що участь відомства у вирішенні проблеми кліматичних змін посилитися в порівнянні з останніми чотирма роками.

Нагадаємо, рік назад українські економісти в своїх прогнозах були налаштовані досить оптимістично: тоді ніхто і припустити не міг, що нас чекає в цьому, по всіх сенсах унікальному, 2020-й. Втім, як мине рік можна констатувати: попри те, що коронавірус мало що залишив від оптимізму експертів, все ж змушені визнати, що все могло б скластися набагато гірше.

В кінці 2019 року експерти давали найрізноманітніші прогнози щодо динаміки економіки, але об'єднувало їх одне: всі очікували безумовне зростання. Хтось говорив про 2%, хтось — про 3%, а оптимісти замахувались навіть на 5%. А тодішній прем'єр Олексій Гончарук восени 2019 го і зовсім зробив амбітну заяву про майбутнє зростання економіки на 40% за 5 років.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

аллен

14 лютого 2021, 12:58

себя спасайте уроды

Брат

14 лютого 2021, 11:13

Ну да,это как козел спасет капусту.Офигели мировые буржуи вконец.Пендосы за счет зеленого сосут соки из многих стран,за счет этого еще и существуют.Смерть пендоссии!!!


Новини