Головна Новини Світ США США зупиняють поставки деталей для турецьких безпілотників, які обстріляли цивільних
commentss НОВИНИ Всі новини

США зупиняють поставки деталей для турецьких безпілотників, які обстріляли цивільних

За даними компанії, їх чіпи використовувалися в безпілотниках проти цивільного населення Вірменії

11 листопада 2020, 10:35
Поділіться публікацією:

Американська компанія Xilinx перестає постачати деталі турецьким ракетам Roketsan. Про це повідомив представник компанії Тари Сімс у відповіді на запит Вірменського національного комітету Америки.

США зупиняють поставки деталей для турецьких безпілотників, які обстріляли цивільних

Фото: Verelq

Як зазначено в заяві, за даними компанії, їх чіпи використовувалися в безпілотниках проти цивільного населення Вірменії. Xilinx проводять попередній аудит продукції та поставок. Керівництво компанії вже дало інструкції дистриб'юторам призупинити поставки запчастин. Roketsan — це найбільший виробник зброї в Туреччині.

Нагадаємо, нещодавно турецьке підприємство Bayraktar повідомило про намір виробляти безпілотники в Україні у співпраці з "Укроборонпромом". Відзначено, що на підприємствах працюватимуть українські фахівці. Розглядається можливість спільного виробництва протитанкових комплексів. Турецький безпілотник Bayraktar AKINCI TİHA з українськими двигунами вперше виконав посадку і зліт з віддаленого аеродрому, не використовуючи наземну станцію для управління.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що Туреччина встала на сторону Азербайджану щодо військового конфлікту з Вірменією в зоні Нагірного Карабаху. На тлі цієї ситуації турецька ліра обвалилася до історичного мінімуму — на рівні 7,79 ліри до долара.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини