США цинічно натякають Києву, що потрібно розпочинати переговори з РФ до президентських виборів

У США знову починають затримувати допомогу Україні або виділяють її дозовано, а все тому, що хочуть, щоб Київ пішов на переговори з РФ до американських виборів

Спочатку в Конгресі майже на півроку зависає законопроект про виділення військової та фінансової допомоги на 61 млрд доларів Україні, після цього Києву виділяють пакети військової допомоги по 200 млн доларів, чого ледве вистачає для того, щоб росіяни не прорвали фронт, каже політолог Максим Ялі. Після цього виявилося, що до кінця фінансового року в США, а це – жовтень, 5, 8 млрд доларів виявляються не освоєними і потрібно ухвалити додатковий законопроект у Конгресі, щоб ці гроші все-таки не пропали. Точніше, озброєння на цю суму було передано Україні. Після цього, каже політолог, була зроблена заява про те, що нібито не вистачає зброї для того, щоб передати її Києву.

"Але Зеленський наполегливо продовжує ігнорувати ці "тонкі" натяки на те, що адміністрація Байдена воліла б, щоб Україна розпочала мирні переговори до президентських виборів у США, а не після них. І щоб політичні очки від початку мирних переговорів пішли у скарбничку Гарріс і допомогли їй перемогти Трампа. Адже якщо переможе Трамп, то переговори все одно доведеться розпочати", – каже Ялі.

За його словами, логіка Байдена та демократів очевидна, втім, очевидним є і небажання Зеленського зрозуміти ці "натяки".

"Адже тоді, враховуючи ситуацію на полі бою та територіальні втрати, програє президентські вибори він. Які відразу доведеться проводити у разі "заморозки конфлікту" (підписання мирного договору, а вірніше - капітуляції буде нести вже не просто ризики переобратися, а елементарно залишитися в живих) протягом півроку. Загалом хмари згущуються, а ставки зростають", - каже політолог.

При цьому експерт не вірить, що план перемоги України влаштує Байдена та Трампа.

"Бо у цій комбінації немає варіанта win-win для всіх учасників конфлікту. Хтось має відповісти та взяти на себе "політичні витрати". Історично так складається в політиці, яка вкрай цинічна і несправедлива, що всі витрати приймає той бік, у якого ресурси закінчуються швидше. А інтереси її "партнерів" або змінюються, або вони домовляються із вашими ворогами", - зазначає Ялі.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав , що чекає на Україну, якщо Байден відкине план перемоги Зеленського.