США категорично відмовилися збивати ракети РФ: яка причина

США відмовилися збивати російські ракети над Україною, щоб не спровокувати ядерний конфлікт

Представники адміністрації Джо Байдена розповіли, чому США та Велика Британія допомагали збивати іранські ракети над Ізраїлем та почали розгортати в регіоні передові системи ППО, а збивати російські ракети над територією України категорично відмовляються.

"Сувора правда, яка українцям, можливо, не сподобається, але від якої, на жаль, нікуди не подітися, полягає в тому, що ми можемо ризикнути збити іранські ракети над Ізраїлем, не спровокувавши прямої війни з Тегераном, яка може призвести до ядерної війни. Ризик набагато вищий, якщо намагатися зробити це з Росією", - розповів анонімно старший помічник сенатора.

Як пише Politico, два співробітники адміністрації Джо Байдена висловили аналогічні міркування.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що російські загарбники продовжують знищувати Торецьк у Донецькій області. "Ворог "розбирає" місто артилерією, авіацією та fpv-дронами. У Торецьку фактично не залишилося цілих будинків, а деякі квартали знищено повністю. Там, де вже неможливо знайти укриття та неможливо закріпитися, де позиції фактично "стерті" fpv-дронами, нам доводиться переміщатися на інші позиції", – розповіла Анастасія Бобовнікова.

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що у Силах оборони України закликали західних союзників відреагувати на участь північнокорейських солдатів у війні проти України. "Хотілось би почути про якісь дії наших західних партнерів після залучення піхотних північнокорейських підрозділів до війни в Україні. На симетричність сподіватись не доводиться, просто хоча б якусь реакцію", — заявив майор ЗСУ Максим Жорін.