США скасує заборону на в'їзд для повністю вакцинованих іноземців

Іноземці, які летять в Сполучені Штати Америки перед посадкою на рейс будуть надавати докази того, що вони повністю вакциновані

Сполучені Штати Америки скасовують обмеження на подорожі для повністю ввели вакцину від COVID-19 іноземців. Про це повідомляють американський телеканал CNN і газета The New York Times. У понеділок, 20 вересня, координатор Білого дому з боротьби з COVID-19 Джефф Заентс повідомив, що на початку листопада США дозволять в'їжджати повністю вакцинованих іноземців. В цей час авіакомпанії і туристичні партнери матимуть підготуватися до впровадження нових протоколів.

Іноземці, які летять в Сполучені Штати Америки перед посадкою на рейс будуть надавати докази того, що вони повністю вакциновані, а також - показати негативний результат тестування на коронавірус, зробленого протягом трьох днів до прибуття в країну.

Американські центри з контролю і профілактиці захворювань вимагати від авіакомпаній збирати контактну інформацію іноземних мандрівників для полегшення відстеження контактів (номер телефону, адреса електронної пошти). Цю інформацію авіакомпанії зберігати протягом 30 днів.

Вакциновані громадяни США будуть стикатися з більш жорсткими вимогами до тестування. Зокрема, їм потрібно буде пройти тестування за день до повернення в США, а після прибуття - ще раз. Повністю вакциновані пасажири не будуть зобов'язані проходити карантин.

Нагадаємо, в 2022 році на українців чекає ревакцинація, тобто введення третьої дози. Питання ревакцинації і щеплення дітей і людей з груп ризику від COVID-19 розглянуть фахівці Національної технічної групи експертів з питань імунопрофілактики в найближчим часом. Через два тижні рішення групи експертів оприлюднять, говорить глава групи Федір Лапій. На порядок денний експертів з питань імунопрофілактики винесено ряд питань серед яких і можливість вакцинації дітей від 12 років.