США вдруге за тиждень перехопили біля берегів Аляски два російські бомбардувальники та реактивні літаки

Американська військова авіація зафіксувала два російські бомбардувальники, які увійшли в зону ідентифікації ППО біля узбережжя Аляски у вівторок увечері, що стало другим інцидентом за останній тиждень

Командування повітряно-космічної оборони Північної Америки заявило в середу, що перше формування російських літаків складалося з двох бомбардувальників, супроводжуваних двома винищувачами. Російські бомбардувальники підтримувалися повітряно-десантним літаком раннього попередження і управління. Про це пише CNN.

Друге формування складалося з двох російських бомбардувальників, підтримуваних ще одним повітряним судном раннього попередження і управління. Російські військові літаки знаходилися в межах 32 морських миль від берегів Аляски, але залишалися в міжнародному повітряному просторі і ні разу не заходили в суверенний повітряний простір США.

За оцінками США, деякі російські польоти є просто тренувальними місіями. Але темпи активності можуть бути сигналом з боку Москви, що вони сповнені рішучості йти в ногу з американськими рейсами біля російських прибережних районів.

Згідно з повідомленням, опублікованим в Twitter Міноборони Росії, бомбардувальники виконували плановий політ над нейтральними водами Чукотського моря, Берингової моря, Охотського моря та північної частини Тихого океану.

Інцидент стався у вівторок услід за аналогічним інцидентом минулої середи, і це восьмий такий інцидент цього року, коли російські літаки проникли в канадські або аляскінські зони ідентифікації ППО.

У березні американські і канадські винищувачі перехопили два російські розвідувальні літаки, коли вони летіли над узбережжям Аляски. Крім того, у 2019 році біля берегів Аляски було зафіксовано кілька російських перехоплень військових літаків.

Раніше "Коментарі" писали, що зі Сполучених Штатів америки в Європу перекинули стратегічні бомбардувальники.