США відкликають свій авіаносець від берегів Ізраїлю: яка прична

Після нападу ХАМАС на Ізраїль авіаносець чергував біля його берегів

Військово-морське керівництво сил США відкликає один з найбільших авіаносців Gerald R. Ford з морської території Ізраїлю. Авіаносець повернеться до порту приписки із східних вод Середземного моря, де він знаходився в останній час.

Про це інформує інформаційне агентство Reuters, посилаючись на заяву представників американських Військово-морських сил США. Що стало причиною для прийняття рішення про відкликання американського авіаносця, не повідомляється.

"Одразу після жорстокої атаки ХАМАС на Ізраїль ударній групі USS Gerald R. Ford Carrier Strike Group було наказано відправитися в східне Середземномор’я, щоб сприяти нашому регіональному стримуванню та обороні", – нагадують у ВМС.

Gerald R. Ford – це один з нових та найбільших американських авіаносців. На його борту знаходиться вісім ескадрилій літаків та понад 4000 американських військовослужбовців – членів екіпажу, пілотів та представників технічного авіаційного персоналу.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що прем'єр Ізраїлю відповів, скільки ще триватиме війна в Секторі Газа. Війна на території Сектору Газа продовжуватиметься ще багато часу. Армія Ізраїлю готова битись до тих пір, допоки не будуть досягнуті всі її цілі.

Як продовжив Нетаньяху, Ізраїль продовжує війну на всіх фронтах. Очільник уряду ще обіцяє протистояти Ірану повсюди та усіма способами. Ще, продовжуючи свій виступ, Біньямін Нетаньяху зробив своє попередження, що Іран постраждає, коли Хезболла розпочне ескалацію війни з армією Ізраїля.

7 жовтня бойовики з угрупування ХАМАС вторглись на території держави Ізраїль. Вони скоїли вбивства та викрадення не тільки військовослужбовців, але й мирного населення. Опісля теракту в Тель-Авіві розпочали операцію "Залізні мечі".