США відреагували на представлення Зеленським Плану перемоги

Держдеп підкреслив, США продовжують співпрацювати з Україною щодо плану перемоги та "інших заходів"

Офіційний Вашингтон продовжує вести діалог з Києвом щодо Плану перемоги, ініційованим президентом України Володимиром Зеленським. Також така робота ведеться владою США та щодо "інших заходів" у контексті американської допомоги українському народу. Як передає портал "Коментарі", про це під час брифінгу заявив речник Держдепартаменту США Метью Міллер.

Представник Держдепу, відповідаючи на запитання ЗМІ, не став конкретизувати свою минулу заяву про "продуктивні кроки", які влада США вбачає в даному плані, з якою Володимир Зеленський ознайомив американського колегу Джо Байдена під час візиту до Штатів у вересні.

Так, Міллер утримався уточнити на прохання журналістів, які пункти та положення в ініціативі підтримує американська сторона.

"Я не збираюся вдаватися до різних деталей, крім того, що скажу, що ми продовжуємо співпрацювати з урядом України за цим планом", - сказав представник зовнішньополітичного відомства США.

Він додав, що Байден у телефонній бесіді із Зеленським 16 жовтня "очевидно" порушував питання Плану перемоги України у війні з РФ.

"Я впевнений, що це була одна з тем розмови. І ми продовжуємо співпрацювати з ними щодо інших заходів, які, на нашу думку, не входять до плану, і які, на нашу думку, допоможуть Україні перемогти на полі бою і забезпечити справедливий і міцний світ", - заявив Міллер.

Читайте також на порталі "Коментарі" - президент України Володимир Зеленський представив у Верховній Раді План перемоги. Зокрема, він заявив, що якщо Захід підтримає Україну в реалізації пунктів Плану перемоги, то цілком реально завершити війну не пізніше 2025 року. Наскільки реальні для виконання відомі пункти Плану перемоги? І чи можна говорити про можливість завершити війну у такі терміни, як сподівається президент? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.